Set trucs naturals per desfer-se dels mocs

Els mocs acostumen a ser molt molestos i dificulten la respiració

Els mocs solen ser molts presents en la vida dels infants. La congestió nasal pot venir provocada per diverses variables com una al·lèrgia o un simple constipat. Els mocs acostumen a ser molt molestos i dificulten la respiració. A més, el fet de mocar-se constantment provoca irritació al nas i el seu entorn. Per acabar amb la mucositat us recomanem aquests remeis naturals 

  1. Rentats el nas. La millor tècnica quan el nen és molt petit és posar-lo estirat de costat i introduir per la fosa nasal que queda més a dalt una xeringa amb una solució salina especialitzada per rentats nasals. Pel conducte que queda a sota sortirà el sèrum amb els mocs.
  2. Dutxa amb molt de vapor. La baixa humitat afavoreix la congestió nasal. Per això el vapor d'aigua calenta que es crea durant una dutxa, hidrata el nas i arrossega el moc.
  3. Fes servir un humidificador. Posa un humidificador a l'habitació del nen fins a obtenir una humitat entre el 30 i 50%.
  4. Desfés els mocs amb una bona hidratació. Beure aigua i també líquids com caldos calents provocaran vapor a l'interior de la cavitat bucal i ajudaran a drenar
  5. Ceba trossejada. Col·locar una ceba trossejada al costat del cap del nen o nena, mentre dorm. La seva forta olor serà capaç d'aclarir la mucositat. A més i si té tos, la pararà, sembla bruixeria, però no ho és. 
  6. Vapor d'eucaliptus. Vull durant alguns minuts fulles d'eucaliptus i fes que l'infant respiri el vapor que desprèn uns 15 minuts. Pots anar repetint l'operació, en cas que sigui necessari per descongestionar les vies respiratòries.
  7. Massatges facials. Es pot fer un massatge entre les celles col·locant els dits en el naixement de cada cella fins a arribar a la meitat de cada cella i amb el cap inclinat cap a davant. Els massatges han de ser en forma circular i amb una pressió constant. La pressió ajudarà a les secrecions. El massatge al nases fa a les aletes nasals. Hem de posar els dits anulars a sota dels ulls i fer massatges a la galta també amb moviments circulars, després fer massatges a les aletes del nas durant 20 a 30 segons. Repeteix aquest procés fins que el nen senti alleujament.