Com resoldre una baralla entre germans seguint aquests 3 passos

Els pares hem de ser capaços d'ajudar-los a superar les baralles

Una de les tòniques generals entre els germans és discutir i en algunes ocasions, barallar-se. Sigui entre nens, entre nenes, o entre nen i nena, els germans es barallen per diversos motius. Quan això passa els pares hem de ser capaços d'ajudar-los a superar les baralles.

 
  1. Para l'agressió i atén-lo abans de tot: Abans de tot s'ha d'aturar l'agressió i consolar a l'agredit o agredida, sense perdre els nervis tant entorn l'agressor i l'agredit. Després arribarà el torn de demanar explicacions.
  2. Ajuda a l'agressor a explicar-te que a passat: Una vegada atès l'agredit, parla amb el germà agressor perquè t'expliqui que ha passat i perquè ha fet el que ha fet i exposi les seves emocions. Hem de generar confiança perquè ens expliqui que passa i fer-lo partícip de què ha fet i plantejar solucions. A l'agredit li agradarà sentir-se acompanyat i passar el centre. Si cal l'agressió es pot parlar durant els pròxims dies amb l'objectiu que no es torni a repetir.
  3. Al llarg de la criança hem de supervisar la relació: S'ha d'estar present i veure si entre els germans existeix algun conflicte o algun d'ells demostra algun tipus de sentiment negatiu com la rabia o la gelosia... Sabent això podrem intervenir perquè no vagi a més.