4 Jocs creatius a la neu

4 Jocs creatius a la neu- Pares i Nens

Quan tens nens petits, és gairebé una obligació anar a tocar neu com a mínim un cop l'any. I pot ser, com és el nostre cas, que no t'agradi gens esquiar o que el dia que decideixes matinar i fer quilòmetres, faci tempesta i no puguis estar gaire estona a l'exterior i hagis de matar el temps com sigui.

També és important tenir en compte que anar a tocar neu és una experiència sorprenent per als petits que no estan acostumats a conviure-hi, de manera que una excursió familiar converteix anar a la neu en una safata d'experimentació gegantina, un paisatge totalmente nou i un inmens paper blanc per a dibuixar-hi i pintar-hi a sobre.

És per tot això que cada any que hem anat a passar un dia familiar a la neu, he portat a l'esquena una motxilleta carregada amb material per a jocs i experiències diverses. De totes les activitats que hem fet us recomanem especialment aquestes quatre:

Flams i copes artístics

Per a dur-la a terme només calen flameres o copes transparents de plàstic i elements decoratius diversos. Nosaltres hi vàrem posar pedretes daurades, purpurina, confetti de colors, plomes, perles decoratives... També vàrem agafar uns gotets petits amb tap on hi vàrem posar colorant alimentari i aigua i vàrem proporcionar comptagotes als nens per tal que pintessin i decoressin els flams i les copes al seu gust. Una opció fàcil per a dosificar els colorants és fer servir envasos buits de medicaments.

Els nens es varen emocionar amb aquesta activitat artística, ja que després d'un flam en volien fer un altre i un altre, tots ben diferents. I resultava molt més fàcil que fer flams a la sorra de la platja! Les copes també varen satisfer la seva curiositat, especialment en el moment en que veien baixar el líquid de colors enmig de la neu…

 

4 Jocs creatius a la neu- Pares i Nens

Col·lage creatiu en safata

Per aquest col·lage calen els mateixos elements que per a l'activitat anterior i a més, unes safates grans i poc profundes. L'avantatge que té aquesta activitat és que, en cas de tempesta, te la pots endur dins el refugi i fer que els nens s'entretinguin fent el seu col·lage portàtil.

4 Jocs creatius a la neu- Pares i Nens

A la recerca del Tresor

Aquesta activitat requereix una estoneta de preparació anterior, ja que cal endinsar a la neu petits tresors. En el nostre cas, vàrem guardar petits caramelets dins gotets de plàstic amb tap i després de cobrir-los, vàrem assenyalar la zona aproximada amb una canyeta de colors i unes banderoles fetes amb whashi tape estampats.

El joc va tenir molt d'èxit però com que no portàvem roba prou impermeable, va ser el darrer joc que vàrem fer, ja que teníem por d'un refredat en veure com el nostre gran es va llançar de panxes a terra per a gratar…

4 Jocs creatius a la neu- Pares i Nens

Scratch sobre neu de colors

L'Scratch consisteix a rascar una superfície per tal de fer evident el que hi ha a sota i jugar amb els contrastos que hi apareixen. Per a fer Scratch sobre neu, el primer que cal és tintar-la. Nosaltres vàrem fer servir colorants alimentaris en pols desfets en aigua i posats dins uns ruixadors fàcils d'apretar amb les mans dels nens. Si voleu fer servir colorants alimentaris líquids, caldrà posar-n'hi més, ja que per a fer scratch, cal tintar una zona un xic gran.

Tenyir la superfície de la neu a cop de ruixador és màgic i encisador, però rascar-ne la superfície per a dibuixar-hi o escriure-hi amb un pal de gelat i descobrir el blanc de sota és increïble. Proveu-ho i ja ens ho direu.

4 Jocs creatius a la neu- Pares i Nens

Us desitgem una visita familiar molt feliç a la neu. I si per casualitat busqueu altres experiències per a passar-ho bé, despertar la curiositat dels petits o potenciar-ne la creació i el descobriment meravellat, sempre podeu clicar als enllaços que us deixem aquí sota on expliquem altres propostes i com les hem viscut nosaltres.

Enllaços de referència: