Els herpes en nens i nenes

L'herpes és una malaltia infecciosa produïda per un virus

Les panses o herpes es manifesten en persones de totes les edats, des de nens a adults. Existeixen dos tipus d'herpes, però en essència és una malaltia infecciosa produïda per un virus que es manifesta en les mucoses, llavis i interior del nas, però també a la pell que envolta el llavi, a les parpelles... L'herpes pot ser simple i zòster.

 
  1. L'herpes simple sorgeix a qualsevol zona de la pell, provoca picor i coïssor i és contagiós. Si s'observa està format per un conjunt de vesícules que arriben a ser ampolles, que poden arribar a segregar un líquid, que finalment dona peu a unes crostes. Es cura amb una pomada antivírica, encara que normalment inicia i finalitza el seu procés. No deixa cicatrius. 
  2. Pel que fa a l'herpes zòster té una forma diferent i es conforma en vesícules agrupades en raïms. Aquest tipus d'herpes surt a la pell seguint un nervi facial, ciàtic o intercostal. Produeix molta picor quan comença a sorgir i qui el pateix pot arribar a experimentar un dolor intens en el trajecte nerviós. Per frenar el seu procés el metge o farmacèutic acostuma a receptar un tractament antivíric tant a nivell local amb cremes, com a nivell oral amb pastilles o comprimits.