Beneficis del vincle entre nens i mascota

A moltes llars, les mascotes ja formen part de la família, emplenen d'alegria als més petits i als més grans. Si encara dubteu incorporar un membre més a la família, avui us expliquem els beneficis de tenir mascotes a la família.

Un animal és un ésser viu, i tenir mascota a casa implica la integració d'un membre més a la llar. El respecte i l'amor cap a la mascota, serà per sempre.

Adoptar o comprar és un dels primers dilemes de tenir mascota, nosaltres us convidem a visitar alguna protectora per si trobeu alguna mascota que obri el vostre cor.

El tipus de mascota a escollir és la vostra elecció i la dels nens, penseu que s'ha d'adaptar a la votra llar, la família, i el vostre ritme de vida.

Beneficis de tenir mascota a casa

Aporten valors

L'amor incondicional, el respecte, l'empatia, la responsabilitat, la compassió o la fidelitat, són alguns valors que per desgràcia es perden a moltes llars. L'arriba d'una mascota a la llar ajuda que aquests valors formin part del creixement personal i emocional de molts nens.

Menys estrès

Sovint l'estrès també formen part de la vida dels nens, i la relació que estableixen amb gossos i gats ajuda al seu desenvolupament emocional. Una estona pel nen i la mascota, millor l'autoestima dels nens reduint el seu nivell d'estrès i els sentiments d'ansietat.

Al·lèrgies o asma?

Quan un nen té mascota des que és nadó, el risc de patir al·lèrgies i asma es redueix. Exposar al nadó al pèl d'aquests animals desenvolupa la seva immunitat davant agents externs.

Més seguretat

Per un nen/a, les mascotes no són crítiques, no empipen i perdonen, sempre són afectuosos i protegeixen incondicionalment als membres de la família, sobretot dels més febles. La seva presència ajuda que el teu fill tingui sensació de seguretat.

Relacions amb altres persones

La unió emocional amb la seva mascota fa que els nens tinguin la capacitat d'establir noves i bones relacions amb altres persones, perquè ja saben crear vincles afectius.

Menys agressivitat

Alguns estudis demostren que en nens amb hiperactivitat o agressivitat les mascotes poden ajudar que es relaxin. Hi ha una feina educativa darrere entre el gos i el nen, però poden arribar a un equilibri emocional meravellós.

Millora l'autoestima

Es tracta d'un amor i companyia incondicional que fa que els nens se sentin importants. Una imatge perfecta d'ells mateixos que fa que millori l'autoestima dels més petits.