6 contes en anglès indispensables

Fa uns quants mesos vaig escriure un article on parlava dels múltiples beneficis de créixer essent multilingüe. Allà et parlava del mètode TIME AND PLACE. És un mètode molt senzill però, a la vegada, molt poderós. Es basa en que els nens i nenes associïn certes activitats o certs moments del dia a l'anglès (per exemple, quan anem a casa dels cosins només parlarem en anglès, quan anem a dansa també… o mentre berenem llegirem contes en anglès). Si l'apliques i, sobretot, te'l prens seriosament a casa, pots fer un regal preciós als teus fills o filles: els pots regalar el créixer amb l'anglès, una eina comunicativa que els obrirà mil i una portes a oportunitats i experiències personals i professionals. Jo crec que es parla molt de les segones, però molt poc de les primeres.   Els valors que els infants d'avui en dia poden anar adquirint al llarg d'una vida a través d'aquesta llengua són inacabables De fet, sóc molt crítica amb les raons materialistes i professionals que massa sovint es prioritzen a l'hora de parlar de la necessitat d'aprendre anglès. I és que els nens i nenes rebutgen aquelles aprenentatges que per a ells no tenen sentit.

Avui vull compartir amb vosaltres 6 contes molt coneguts que poden jugar un paper molt important en l'aprenentatge de l'anglès dels teus fills, filles o alumnes.  Te'ls separo en base a dos franges d'edat diferents perquè triïs el que més et pugui convenir.

Comencem!

Per a infants de 0 a 18 mesos:

Car'ls Crane (James Croft)

6 contes en anglès indispensables- Pares i Nens

Es tracta d'una sèrie de contes infantils sobre el món de la construcció. Les il·lustracions són molt senzilles però molt vives i criden molt l'atenció dels infants.  Les rimes del text captiven els petits, i poden ser un treball excel·lent per fer treballar (inconscientment) la pronunciació en anglès. Tan el text com els dibuixos ens ajuden a parlar de verbs del dia a dia, dels colors o dels possessius…

6 contes en anglès indispensables- Pares i Nens

The Very hungry Caterpillar (Eric Carle)

6 contes en anglès indispensables- Pares i Nens

Aquí parlem d'un clàssic que, de ben segur, els mestres d'anglès coneixen molt bé. I és que és conegudíssim! És indispensable, ja que  rere les seves frases senzilles, amaga mil i una oportunitats d'aprenentatge.  És un molt bon primer llibre en anglès per tenir a casa (a l'escola és indispensable!)

6 contes en anglès indispensables- Pares i Nens

Guess how much I love you (Sam McBratney)

6 contes en anglès indispensables- Pares i Nens

Aquesta bonica historia tracta de l'amor entre un pare i un fill. És un conte preciós per compartir una estona amb els teus fills tot parlant de què significa estimar. Sóc molt partidària de regalar immersió en anglès a través de temàtiques diferents. Més enllà de vocabulari senzill (els colors, les parts de la casa…), aprendre anglès significa fer-lo servir per parlar de coses complexes, com l'amor o els valors.

Per a infants de 18 mesos a 5 anys:

The Gruffalo (Julia Donaldson)

6 contes en anglès indispensables- Pares i Nens

Tots els llibres d'aquesta autora escocesa són una autèntica joia. "The Gruffalo" és un llibre molt conegut als països de parla anglesa, i de fet aquest monstre és molt i molt famós entre nens i nenes d'arreu del món. Al bell mig d'un bosc es coneixen aquest famós monstre i un ratolinet.

Elmer (David McKee)

6 contes en anglès indispensables- Pares i Nens

El protagonista d'aquest conte és un elefant de molts colors. La història és una opció genial per treballar el respecte per la diferència i la unicitat. Els colors i les il·lustracions el fan un llibre molt i molt visual. Captiva als nens i nenes i té molt joc per treballar estructures  vocabulari en anglès bàsics.

6 contes en anglès indispensables- Pares i Nens

The Velveteen Rabbit (Margery Williams)

6 contes en anglès indispensables- Pares i Nens

Faltava alguna història sobre els somnis. Aquesta parla d'un conillet de peluix que es vol convertir en un conill de veritat mitjançant l'amor del seu propietari. Les il·lustracions són molt clàssiques i embruixants.

Llegir contes és una activitat molt INTERACTIVA, i això significa que pot ser clau pel seu aprenentatge lingüístic. En el món de l'aprenentatge de les llengües estrangeres, pot ser una activitat clau. De fet, per tal que els nens creixin amb un molt bon domini d'una llengua que per a ells no és la materna, han d'estar exposats a aquesta llengua DE FORMA INTERACTIVA com a mínim un 20% de les seves hores de vigília. Això vol dir que la televisió no compta. Els contes són l'excusa perfecta per desenvolupar la seva estima per la lectura i la reflexió sobre temes diversos i, a la vegada, sense ni adonar-se'n, desenvolupar les seves capacitats lingüístiques en anglès des de ben petits.

Així doncs, llegir contes en anglès és una activitat clau si vols que els teus fills creixin tenint un cert domini de la llengua. Recorda que és molt important ser un bon model lingüístic pels infants. Si no et veus capaç de ser-ho tu,  deriva aquesta activitat en anglès a algú que pugui fer aquesta tasca per a tu.