Ingredients:
- 500 g d'albergínia
- 375 g de carabassó
- 125 ml d'oli d'oliva verge extra
- 2 cebes
- 1 pebrot vermell
- 5 dents d'all
- 750 g de tomàquet
- Julivert fresc picat
- Farigola fresc al gust
- Alfàbrega al gust
- Sal
- Pebre negre mòlt
Elaboració:
- Talla l'albergínia a rodanxes i posar-la en un bol amb sal perquè perdi l'amargor uns 30 minuts.
- Pica la ceba en tires fines, talla els pebrots en trossos i el carabassó a rodanxes.
- En una cassola afegeix tres cullerades d'oli i sofregeix la ceba lentament uns 20 minuts, fins que estigui tova. Afegeix els pebrots i tres grans d'all senceres, baixar el foc i deixar que les verdures es facin uns set minuts. Salpebra al gust i reserva.
- Ara posa dues cullerades d'oli i posa l'albergínia cuinant uns set minuts per cada costat. Quan estigui cuinada reserva. Tornar a posar oli a la cassola i cuinar el carabassó durant cinc minuts i reserva.
- Torna a afegir oli a la cassola i sofregeix els tomàquets pelats i tallats a daus sense les llavors, afegeix les herbes i les dents d'all que quedaven. Cuinar bé i aixafa fins que quedin com una salsa. Afegir les hortalisses reservades i els hi donem unes voltes dins la salsa de tomàquet. Ho cuinem a foc mitjà i tapat deu minuts, quan passi el temps ho destapem i a foc lent el deixem vint minuts més i ja tenim l'acompanyament.