Ingredients per a 35 unitats:
- 400 g de vedella picada
- 2 llesques de pa
- 1 ou
- 30 ml de llet
- 25 g de mostassa de Dijon
- 40 g de farina
- 350 g de salsa de tomàquet casolana.
- 1 culleradeta d'herbes provençals al gust
- Sal i pebre negre mòlt al gust
- Oli d'oliva verge extra per fregir
Elaboració:
- En un bol gran barregem l'ou amb la llet i la mostassa. Afegim les dues llesques de pa de motlle a trossos i aixafem amb una forquilla fins a obtenir una pasta on no es noti el pa.
- Afegeix les herbes provençals i salpebrem al gust.
- Posem la carn picada i la barregem fins que s'integrin tots els ingredients.
- Amb l'ajuda dels petits de la casa fem boletes per formar les mandonguilles. Les anem passant per farina.
- En una paella escalfem abundant oli d'oliva verge extra i anem fregim cada mandonguilla a foc fort durant un minut per segellar-les per l'exterior.
- Les retirem sobre un paper absorbent.
- En una cassola on tenim la salsa de tomàquet posarem les mandonguilles i ho courem conjuntament uns 8 minuts i ja les podem degustar.