Quan s'ha d'introduir l'aigua en l'alimentació dels nadons?

Has de saber que si li dónes aigua en un biberó al petit o petita menor de sis mesos li faràs perdre ganes de prendre llet, l'alimentació recomanada per aquestes edats

L'aigua és essencial en la vida de qualsevol persona, però en el cas dels nadons tardem alguns mesos a introduir-la. Normalment els bebès comencen a beure aigua a partir dels sis mesos. Es recomana que els nadons s'hidratin amb llet, materna o de fórmula, a partir del mig any per donar prioritat al seu creixement, ja que la llet supleix la necessitat d'hidratació i alhora d'aliment.

Has de saber que si li dónes aigua en un biberó al petit o petita menor de sis mesos, sempre s'ho prendrà, però li faràs perdre ganes de prendre llet, l'alimentació recomanada per menors de sis mesos. En aquesta edat la llet és la seva necessitat primordial i cobreix perfectament les necessitats d'aigua d'un nadó fins al seu sisè mes de vida, però a més aporta els nutrients que requereixen. A partir del sisè mes i amb la introducció de l'alimentació complementària, la llet encara és primordial, pel que no cal abusar de l'aigua.

Amb l'augment del consum d'aliments i la rebaixa de la llet, s'ha d'anar augmentant el consum d'aigua. A més, també els infants seran capaços de demanar aigua quan tinguin la necessitat d'hidratar-se.

Més informació