Ingredients:
- 250 gr de llenties
- 50 gr de farina de blat integral
- 1 ceba
- 3 grans d'all picats
- 1 pastanaga ratllada molt fina
- Sal al gust
- Julivert picat
- Oli d'oliva
- Pa ratllat si les vols arrebossar i fregir
Elaboració:
- Posa les llenties cuites en un bol i amb una forquilla o batedora tritura-les fins a tenir una pasta. Si els teus fills els hi agraden les llenties, no cal que les trituris massa.
- En un altre bol barreja la ceba i els alls molt ben picats, la pastanaga ratllada, la sal, el julivert i la farina. Barreja les llenties amb la mescla del bol i quan aconseguim una nova, la reservem.
- Començarem a fer la forma de les hamburgueses, també els hi podem donar forma de mandonguilla.
- En una paella, posarem un rajolí generós d'oli per escalfar.
- Posem les nostres hamburgueses a fer pels dos costats fins que agafin un color daurat, a foc mitjà.
- Les podem acompanyar amb verduretes, humus i amanida.