La cuina del mes de setembre ve marcada pel canvi d'estació, i un dels productes estrella d'aquest mes és, sense cap mena de dubte, el raïm. No solament per ser època de verema, sinó perquè, a més de menjar-lo sol i gaudir d'aquesta boníssima fruita, també podem elaborar múltiples plats que el tenen com a protagonista.
El raïm, a més d'estar boníssim, té propietats anticancerígenes, ofereix protecció cardiovascular, és un excel·lent depuratiu de la sang, i el suc de raïm actua com a sedant i ajuda a agafar el son.
Per gaudir-lo d'una manera diferent, avui us proposem preparar un pastís de raïm i ametlles.
Ingredients:
- 1 manat de raïm
- 50 grams d'ametlles laminades torrades
- 1 l'amina de pasta de full
- 50 ml de llet
- 100 grams de sucre
- 6 rovells d'ou
- 1 canonet de vainilla
- La pela d'una llimona
Elaboració:
- Podem preparar un pastís gran, o bé pastissos individuals. En el primer cas, tallem una circumferència de la pasta de full i la posem en un motlle gran; en el segon, fem circumferències més petites i les adaptem a motlles individuals.
- Enfornem la pasta de full a 180 graus durant 15 minuts.
- Mentrestant, bullim a foc lent en un cassó la llet, la vainilla i la llimona.
- En un altre recipient, batem el sucre amb els rovells d'ou.
- Afegim a la mescla de sucre i ou la llet bullida, a poc a poc i remenant constantment.
- Ho tornem a posar al foc, i ho coem a foc molt lent, fins que s'espesseixi.
- Colem el resultat i el deixem refredar.
- Quan ja estigui tot a punt, omplim el motlle o motlles de pasta de full amb aquesta crema.
- Per sobre hi posem les ametlles laminades i el raïm.