Canvia les patates fregides per aquests gustosos bastonets de moniato

Cuinats d'aquesta manera queden extremadament bons i serveixen com a aperitiu o per acompanyar carn o peix

Ingredients per a 4 persones:

  • 2 moniatos grans 
  • 1 culleradeta de pebre negre molt
  • 1 cullerada d'orenga
  • 1 culleradeta de pebre vermell dolç o picant
  • 1 culleradeta de comí en pols
  • 1 culleradeta de maicena
  • 2 cullerades soperes d'oli d'oliva verge extra
  • Sal al gust


Elaboració:

  1. Pela els moniatos, renta'ls i talla'ls a bastonets tan similars com sigui possible entre si.
  2. Posa els bastonets en un bol amb aigua freda uns 20 minuts per desfer-nos de part del midó.
  3. Escorre'ls bé i fins i eixuga'ls perquè quedin ben secs.
  4. En un bol posem el pebre, l'orenga, el pebre vermell dolç o picant, el comí, la maizena i l'oli d'oliva i ho barregem bé. Posem el moniato dins perquè s'impregnin bé. 
  5. Preescalfem el forn a 200 °C amb calor amunt i avall i ventilador.
  6. En una safata posem paper de forn i posem els palets de moniato, separats els uns dels altres perquè no s'enganxin entre ells i es cuinin bé.
  7. Posem la safata al forn uns 20 minuts. Al cap de 10 minuts traurem la safata i els donarem la volta amb unes pinces.
  8. Passat aquest temps, els retirarem del forn, els salarem al gust, i ja els tindrem llestos.