Com afecta la piscina a la salut dels nens

Per garantir una correcta higiene les piscines es doten de clor, un compost químic que pot afectar la salut dels infants

La piscina és un dels clàssics de l'estiu en la vida de la majoria de famílies, sigui pública o privada. Per garantir una correcta higiene les piscines es doten de clor, un compost químic que pot afectar la salut dels infants de diferent manera, a més d'altres incidències. Anem a veure com: 

  • La primera simptomatologia que pot afectar a qualsevol nen o nena és la irritació d'ulls, nas i gola a causa d'un excés de clor. Aquesta irritació pot arribar a ser molt dolorosa, fins a arribar a produir una tos, i posteriorment, vòmit. En casos extrems, pot produir edema pulmonar. A més, la Societat Espanyola de Pneumologia i Cirurgia Toràcica manifesta que l'excés de clor en les piscines pot causar asma i danyar els pulmons dels nens.
  • Conjuntivitis o irritacions als ulls: Si es passa molt temps a la piscina, els infants poden experimentar picor als ulls que es tornen vermells. Això es deu al clor i a una suma de desfets orgànics com suor, cèl·lules mortes, pipis d'altres nens que resulta molt irritant per a les mucoses.
  • Otitis: L'otitis és una de les infeccions més associades a les piscines. L'excés d'humitat pot irritar el conducte auditiu, i es produeixi una infecció. Per prevenir-ho, s'ha d'assecar amb cura l'oïda dels nens quan surtin de la piscina utilitzant una tovallola.
  • Fongs: És una de les infeccions més comunes durant l'estiu a les piscines i amb unes simples xancletes els podrem evita
  • Diarrea: Alguns dels gèrmens que provoquen diarrea, no s'acaben d'eliminar amb el clor, el que el converteixen en un dels problemes de salut més freqüents en les piscines. 
  • Problemes a la pell: Els bebès i petits amb pell més sensible poden desencadenar èczemes o petits granets al cos. Un exemple és la foculitis de jacuzzi, provocat per un germen que pot arribar a causar faves a la pell.
Més informació