Nadons, cuidem de la seva pell al sol

A l'estiu, les sortides a la platja o a la muntanya formen part de les vacances en famílies amb nadons. Tenir cura de la pell dels més petits és essencial per la seva salut.

Avui us donem alguns consells per a saber tractar, prevenir i tenir cura de la pell dels nadons.

Poden prendre el sol els nadons?

Menys de 6 mesos

És molt desaconsellable exposar als nadons de menys de 6 mesos. La seva pell és encara molt sensible, i encara no ha desenvolupat totalment la seva capacitat de segregar melanina. Els nadons tan petits es deshidraten amb facilitat i pateixen cremades amb molta facilitat. De fet tampoc es recomana aplicar cremes solars.

A partir dels 6 mesos

Quan els nadons ja passen els 6 mesos, sí que es poden exposar al sol, però per poc temps i molt protegits. La crema solar que hem de fer servir ha de tenir un factor de protecció molt elevat. Evitem les hores centrals del dia.

Quina és la millor crema per nadons?

En un article anterior ja vam parlar sobre les cremes solars. Consulta'l aquí.

Com cuidar la seva pell després de prendre el sol

És molt recomanable banyar als nadons amb aigua tèbia per treure la sal, el clor o la crema de la seva pell. Després aplicarem una crema hidratant a la seva pell per tal de reparar-la dels danys soferts pel sol.

Apliquem after sun?

Sovint, les cremes d'adults es poden aplicar als nens, però és aconsellable fer-ne ús de cremes especialitzades per nadons. Aquestes cremes tenen una textura més lleugera i suau, de fàcil aplicació i absorció, i no produeixen al·lèrgies. Sempre que l'after sun estigui indicat per nadons, en podem fer ús.

Fem ús de protector solars externs?

Els nadons mai han d'exposar-se directament al sol, per aquest motiu fer ús de barrets i samarretes és l'opció més segura. Els teixits han de ser frescos, de cotó i els barrets amb ala ample.

Han de portar ulleres de sol?

A les zones on la radiació solar és més intensa, és aconsellable. Les ulleres és millor que siguin adaptades a la cara del nadó, ajustables amb cintes elàstiques, i que bloquegin el 99% els rajos UVA i UVB.

Després dels primers mesos de vida, què fem?

Hi ha estudis que demostren que els nens es cremen més a partir del segon any de vida. En moltes ocasions ja que els pares es relaxen en l'aplicació de les cremes solars i en l'ús d'altres protectors externs. Les pautes de protecció solar han de tenir-se en compte al llarg de tota la vida per evitar cremades  i possibles malalties a la pell.