Aquests són els riscos als quals s'enfronta el teu bebè si l'abrigues molt

Entre altres i si els nadons tenen un excés de capes, es poden asfixiar

Durant el fred de la tardor i de l'hivern els més petits de la casa han d'abrigar-se bé, però sense arribar a l'extrem que estiguin tan abrigats que els comporti problemes.

L'ideal és que els bebès no passin fred, però tampoc que experimentin una calor massa alta per un excés d'abric, ja que podria comportar riscos per a la mateixa salut dels nens. Entre aquests riscos destaquen: 

  • Dificultat per guanyar pes. En el cas dels bebès i si tenen una temperatura corporal per sobre o per sota del normal, destinaran la seva energia a equilibrar la temperatura pel que serà més difícil que guanyin pes.
  • Sudamina. Aquesta erupció a la pell apareix a conseqüència de la calor. Encara que és produeix més a l'estiu, també apareixen en les estacions de fred per estar excessivament abrigats. La sudamina es manifesta quan hi ha una retenció de la suor perquè es tapen els conductes de les glàndules sudorípares.
  • Febre: Els nadons són els més propensos a patir-la i és que hem de tenir en compte que els acabats de néixer encara no són capaços de regular la temperatura i si estan en ambients molt calorosos o els abriguem massa, poden acabar tenint febre.
  • Asfíxia. Si els nadons tenen un excés de capes, també es poden asfixiar.
  • Síndrome de Mort Sobtada del Lactant. La Síndrome de Mort Sobtada del Lactant és dona en menors d'un any de manera inesperada i sobtada. Es diu que un dels factors que la desencadena pot ser abrigar en excés un nen. Els infants han d'estar en ambients d'entre 20 i 22 °C.