Perquè els bebès ho tiren tot a terra?

T'has preguntat que aprèn cada vegada que llencen alguna cosa contra el terra?

Els bebès acostumen a llençar tota mena d'objectes, menjar i coses a terra. De fet, tirar coses els ajuda a experimentar.

Però, t'has preguntat que aprèn cada vegada que llencen alguna cosa contra el terra? T'ho expliquem 

  • Mesurar distàncies: En tirar coses a terra senten el soroll de l'impacte contra el terra, un fet que els diu la distància que hi ha entre l'objecte i per tant ells mateixos, fins a terra. 
  • Afinar la vista: Els nadons segueixen el moviment amb interès i tirar coses no és una excepció. Per això, en tirar coses a terra els ajuda a saber que tarda a arribar qualsevol cosa a terra.
  • Practicar amb l'oïda: Tenint en compte que tot el que xoca contra el terra fa un soroll els dona informació de l'espai que existeix entre on són ell i el terra, de manera que aprenen a calcular distàncies per l'oïda.
  • Coneixen els materials: Tirar diferents coses els permet saber que passa amb els diferents materials, no és el mateix una pilota que vota que el menjar. 
  • Descobreix la relació causa-efecte: Alguns objectes es trenquen, d'altres es deformen i alguns no els hi passa res. Aquest fet fa que li aflorin dubtes entre els infants per saber que passen amb diferents materials.
  • Posar a prova els pares: Tirant cosa contra el terra veuen com reacciona cada progenitor, s'enfaden, no s'enfaden, deixen tirar alguns objectes... sabent tot això seria una pena no deixar-los experimentar amb llençar coses.