La maternitat i els seus mites

Sempre hem cregut que la maternitat és un món idíl·lic on tot és fantàstic, meravellós, i on només et cal un unicorn per volar pel cel amb el teu nadó.

Al pots d'avui, us volem portar a la maternitat sense mites, sense pors, i amb la realitat que això comporta.

 

Ara, trenquem amb els mites de la maternitat.

La felicitat després del part.

Les teves hormones estan molt revolucionades. No t'has de sentir culpable si després del part la teva sensació no és de felicitat, si sents angoixa, preocupació, por i desorientació a la teva vida és normal.

Acabes de viure un dels moments més importants de la teva vida! Relaxa't i tingues en compte que el temps d'adaptació no és per totes les dones igual.

Ploraràs? Molt, però no és gens dolent. No t'amaguis, la quarantena és el temps perfecte perquè tu i el bebè us adapteu a la nova vida.

Menjar, dormir i amor pel bebè.

Les pautes i rutines poden estar molt bé, però potser no és el que millor funcioni a totes les llars.

Els nadons han de menjar cada tres hores.

Aquest mite és en moltes ocasions una de les primeres pautes recomanades pels del teu voltant.

Si tenim en compte que els humans tripliquem el nostre pes durant el primer any, ens farem una idea de les necessitats nutricionals que pot tenir un nadó durant aquesta etapa. Aquestes necessitats vénen donades pels cicles de son del bebè.

Tant si és lactant, com si pren biberó, l'alimentació hauria d'establir-se a demanda per satisfer les necessitats del petit.

Si el teu nadó realitza moltes tomes, és probable que no sigui per gana, sinò perquè les necessita per consolar-se, sentir-se estimat, alleujar les seves molèsties,...

Intentar pautar un horari pot ser una aspiració absurda.

No s'han d'acostumar als braços.

I comencen a arribar-te mil comentaris, "no l'agafis tant", "sempre el teniu a sobre", ...

El teu nadó només serà bebè una vegada, i si ho necessiteu un o tots dos, perquè no fer-ho?

El xantatge o el costum dels braços és un mite totalment fals, perquè mai hem vist un adolescent o un adult en braços.

Han de dormir al seu llit.

Fer-te amb un llitet pel nadó el creus imprescindible però, has de tenir en compte que la freqüència amb la qual mamem les primeres setmanes és molt alta, per no dir que ha estat 9 mesos al teu cos. Qui podria preferir dormir a un llit sol en comptes d'amb la mare?

Hi ha un secret, els bebés dormen més quan ho fan en el llit familiar.

Amb el temps, el nadó dormirà més.

Un mite totalment fals. Just quan són nadons les seves hores de son són moltes, i amb el pas dels mesos es van reduint i adaptant el seu horari de son al nostre.

Quan creixen la nit i el dia tenen per ells el mateix sentit que tenen per nosaltres, entenent que la nit és el moment de descans per tots.