Kinder

Kinder és un centre de suport familiar pensat especialment per a famílies amb nens i nenes de 0 a 3 anys. Es tracta d'un espai infantil on els més petits comparteixen experiències amb altres infants de la mà del joc i la imaginació.

Està associat a l'Alpic, la Xarxa de Centres de Suport familiar de Catalunya, que té com a objectiu vetllar perquè les famílies rebin la millor qualitat i garantir així la seguretat i benestar dels seus fills.

El projecte sorgeix quan la Sandra Garrido té la seva primera filla i busca un lloc on deixar-la perquè en tinguin cura mentre es reincorpora a la feina. No obstant, a la Sandra no acabava de fer-li el pes les opcions tradicionals i comença a elaborar un projecte per totes les famílies que com ella desitgen quelcom diferent.

Per la Sandra el lloc ideal és un centre de suport a les famílies que s'adapta completament a les seves necessitats, on sense descuidar tota la part d'estimulació i aprenentatge infantil, la relació de l'infant amb les cuidadores i mestres sigui més semblant a la que ens vincula amb els membres de la família, "som com unes tietes", explica. Actualment l'acompanya en el projecte la seva sòcia, Laura Callejón.

Un dels valors més importants d'aquest centre és que la Sandra i la Laura han aconseguit incorporar pel seu projecte un gran equip d'educadores titulades amb gran vocació i dedicació cap al món de l'educació infantil.

KinderL'objectiu del centre és sempre "ajudar a les famílies", donar suport en el que necessitin ja que saben que moltes vegades és complicat compaginar la vida laboral amb la familiar. I és per això que des de Kinder volen facilitar aquesta situació amb un servei d'acollida de tot el dia. L'horari és de 9h del matí a 17h de la tarda, de dilluns a divendres. També tenen servei de matiners (a les 7.30h) i servei de bona tarda (fins a les 18h) optatius.

No obstant, l'horari dels infants al centre el configura la família segons, com hem mencionat, les seves necessitats particulars, i per tan, amb pressupostos personalitzats.

Un altre aspecte que tenen molt en compte i creuen bàsic en la seva filosofia és la proximitat i complicitat amb la família, hi tenen molta relació. Quan un nen té un problema que pot implicar a serveis fora del centre, elles col-laboren de forma interdisciplinar amb el que calgui, l'important és l'infant (per exemple amb DAPSI- Diagnòstic, Atenció, Prevenció i Suport a la Infància de Sant Cugat).

KinderL'etapa dels 0 als 3 anys és una de les més importants, ja que és quan els més petits comencen a desenvolupar-se no només a nivell intel·lectual sinó també a nivell físic i afectiu.

Per això des de Kinder creuen en una línia educativa activa que es caracteritza per l'acompanyament dels infants durant el seu aprenentatge, sempre respectant el ritme i interessos de cadascun.

La base de l'ensenyament sempre és el joc, l'experimentació, l'exploració i la manipulació, d'aquesta manera s'aconsegueix que els petits aprenguin d'una manera divertida i eficient. També treballen molt a partir de les emocions i els sentiments com a eines d'integració i interiorització de coneixements. La Sandra explica que l'ambient és feliç i relaxat, basat en un bon vincle afectiu i de confiança.

Kinder

A les activitats quotidianes de Kinder s'hi sumen l'aprenentatge de l'anglès i la música. Tenen una persona incorporada tot el dia que només es dirigeix als nens amb la llengua anglesa. D'aquesta manera es contempla l'aprenentatge de l'idioma també de forma natural.

Kinder vol ser un suport per a tota la família, per això no només es fan activitats per als més petits sinó que també es poden trobar tallers, casals i xerrades pensats per la resta de membres de la família.

Durant l'època de vacances escolars (Nadal, Setmana Santa i agost) Kinder posa a disposició de les famílies diversos casals. Darrera de cadascun hi ha un projecte educatiu que gira entorn d'un tema o idea central i que s'adapta a les diferents edats dels participants.

Les xerrades estan pensades pels pares i mares, perquè trobin a Kinder un espai on informar-se de la mà de professionals de l'àmbit de l'educació, pedagogia, psicologia o pediatria, entre d'altres.

Aquí trobareu més informació sobre alguns dels tallers en família.

PROPERAMENT KINDER OBRIRÀ UN NOU CENTRE A VOLPELLERES, ja us informarem!!