Trucs perquè els nens es banyin amb facilitat

La por per l'aigua pot venir motivat per la quantitat d'aigua de la banyera, pel que la podem omplir menys, entre altres trucs

De vegades els nens i les nenes perden l'interès per banyar-se a directament no volen passar per la banyera o la dutxa. Si això passa primerament hem de mantenir la paciència i la calma.

 

La por per l'aigua pot venir motivat per la quantitat d'aigua de la banyera, pel que la podem omplir menys, fer una dutxa o que entri en una banyera buida i se l'ompli al seu gust, sempre controlant la quantitat. A més podem:

  • Que el moment sigui divertit: Haurem de canviar l'estratègia i que aquell moment desperti interès. Ho podem fer amb noves joguines especials de banyera com un pesca peixos, unes bombolles... unes joguines que només apareixeran a l'hora del bany per fer-lo més atractiu.
  • Aporta serenitat: L'hora de la banyera pot ser un moment calmat i relaxat amb música relaxant, una encenent una espelma aromàtica, posar alguns pètals de flors, llegir un conte, posar alguna pastilla de bombolles a l'aigua.
  • Compartir la banyera o la dutxa: Posem-nos a la banyera o a la dutxa amb el petit o petita, serà una manera de mostrar que l'hora del bany és segur i divertit.