Perquè els nens han d'anar sempre sense abric a la cadireta?

Arriba l'hivern i la temptació de posar el nen o nena a la cadireta del cotxe amb l'abric. Però hem de tenir clar que els nens han d'anar sempre sense abric a la cadireta.

Si els puges amb abric a la cadireta del cotxe, has de canviar aquest hàbit de manera urgent. Posar l'infant en el sistema de subjecció amb abric és molt perillós. En cas de patir algun accident pot arribar a ser mortal.

Anar amb abric és molt perillós 

Òbviament, no és igual de perillós un accident frontal que un lateral, o un en què l'envestida arribi per darrere. En cas d'accident frontal i amb el nen va assegut de cara, en la direcció de la marxa, la inèrcia és molt més gran que un accident lateral, o una envestida per darrere, pel que els cinturons han de subjectar al màxim el cos del menor. Si en l'infant porta abric, fet que fa que el cinturó no estigui ajustat del tot, el tòrax es pot escórrer pel cinturó. Llavors el cos es flexiona endavant enèrgicament amb conseqüències greus sobre la columna i el coll.

Generalment els abrics són voluminosos i hem d'allargar el cinturó per poder lligar-lo bé. Aquest volum no pertany al cos de l'infant i en cas d'accident, pot cedir per la pressió del cinturó. En conseqüència, el cos de l'infant pot lliscar cap a l'exterior de la subjecció. A més, i si l'abric és impermeables, es converteix en més relliscós, el que el converteix en un element encara més perillós en cas de col·lisió.

Posa l'abric com si fos una manta

La mandra o la pressa no poden ser excuses. Si creus que el nen pot passar fred en el trajecte, el millor és lligar-lo el més ajustat possible i sense abric. L'abric es pot posar per sobre, com si fos una manta o també podem portar una manteta i connectar la calefacció per agafar una temperatura de confort.