Pares i Nens rebutgem l'atac repetit a mitjans de comunicació catalans

Pares i Nens rebutgem l'atac repetit als mitjans de comunicació catalans

Ahir al vespre els estudis de Catalunya Ràdio van rebre un atac violent d'un grup d'ultres que van sortir a protestar en contra de la proclamació de la independència de Catalunya. Al seu pas també van agredir a dos periodistes de BTV i van deixar dues persones ferides al passeig de Gràcia.

Als estudis de Catalunya Ràdio van trencar vidres i van impedir que els seus treballadors poguéssin sortir fins l'arribada dels mossos d'esquadra.

Aquest tipus d'atac per part dels ultres no és el primer que reben mitjans i professionals catalans que intenten fer la seva feina, que més que manifestar-se acaben agredint, insultant i produïnt danys físics als seus equips i als carrers. Ja ni ha prou! Una cosa és manifestar-se pacíficament per expressar unes idees i l'altre és sortir al carrer per anar "a por ellos" sense control, incitant l'odi i exercint la violència contra gent pacífica.

Fa pocs dies, el grup de comunicació Totmedia, un grup de comunicació multicanal líder en l'àmbit local i referent a Catalunya, on Pares i Nens hi som un mitjà associat, va fer un comunicat de condemna a la possible intervenció de TV3, Catalunya Ràdio i ACN, previ a la proclamació de la República Catalana. I malgrat que ahir es va proclamar la República Catalana, no volem deixar passar la ocasió per recolzar igualment aquesta condemna i el seu contingut, ja que es defensa un dret tan fonamental com és el de la llibertat de premsa i expressió dels mitjans de comunicació sense cap tipus d'ingerència política que els pugui determinar.

[su_quote]El grup de mitjans de Totmedia rebutgem l'advertència del govern espanyol d'intervenir els mitjans públics de Catalunya. Creiem que, en una societat democràtica, és imprescindible el rol dels mitjans públics i no acceptem cap tipus d'ingerència o de manipulació política dels mitjans. La informació s'ha de regir per criteris professionals, com sempre han demostrat el conjunt de mitjans públics d'aquest país. Així mateix, ens adherim al comunicat del Col·legi de Periodistes de Catalunya i el Grup de Periodistes Ramon Barnils que condemna aquesta intervenció per part del govern espanyol. Així com a totes les veus del sector i d'altres mitjans públics i privats d'àmbit català, espanyol i europeu.[/su_quote]

I, amb tot, ens preguntem, si des de l'estat espanyol mateix s'ha cregut necessari fins i tot haver de fer ús de la Constitució Espanyola per a intervenir els mitjans de comunicació catalans que "els molesten", però que el que fan és criminalitzar-los, no estan incitant l'odi cap aquests mitjans ? No estan doncs culpabilitzant també als mitjans de recolzar l'independentisme i la República Catalana? I qui ha de posar el seny?

Pares i Nens som una revista digital familiar i nosaltres no som diana dels seus atacs perquè no molestem, però si comencéssim a parlar com avui estem parlant, com avui ens estem manifestant, com avui ens estem posicionant, potser demà seríem nosaltres qui necessitaríem dels mossos o de potser algú més...