Racó de lectura senzill

Racó de lectura senzill- Pares i Nens

La lectura és un hàbit que els nostres fills poden adquirir des de ben petits. Si els animem a passar estones entre llibres i contes, i aconseguim que hi gaudeixin, la lectura formarà part del seu dia a dia per sempre. I el dia de demà els ajudarà molt en el seu aprenentatge.

És per això que recomano tenir un racó per llegir preparat per a ells. Si busqueu idees per internet, podeu trobar racons ideals.

Però si teniu una casa petita (com ens passa a nosaltres) podeu optar per alguna cosa senzilla i que no ocupi molt espai. Nosaltres hem preparat el seu racó de lectura a la sala d'estar, per poder estar tots junts, ja que al final és on els agrada més passar l'estona.

Aquest és el nostre racó de lectura en 3 passos:

1. Hem fet servir una cantonada al costat de la finestra perquè tingui bona il·luminació. Hi ha un llum just a sobre així que a les tardes també es veu bé.  Pel fet d'estar al saló i a prop del sofà, puc asseure'm a llegir jo també,  així compartim aquest moment i es senten molt grans.

2. Li he posat dos coixins gruixuts per poder seure convertint-se en una petita butaca. Ells estan encantats i la millor part és que si cal ho recollim en un moment i no ocupen espai extra. A qualsevol botiga que tinguin mobles de jardí podeu trobar uns coixins còmodes que no t'importi que estiguin a terra.

Racó de lectura senzill- Pares i Nens

3. Crec que el més important del racó de lectura és que ho tinguin tot al seu abast per poder posar-se a llegir quan els vingui de gust sense haver d'estar nosaltres pendents. Per això també els llibres han d'estar a la seva alçada i que sigui fàcil agafar-los i tornar-los a guardar. Nosaltres hem aprofitat unes prestatgeries per DVDs de l'Ikea que ja teníem i hem buidat la part de baix per als seus contes.

Ja veieu que no cal complicar-se molt: que tinguin llum, un seient còmode i els llibres al seu abast. I amb això ja tens el teu racó de lectura infantil.

T'animes a fomentar la lectura a casa teva?