L'evolució del dibuix segons cada edat

A través dels dibuixos infantils es pot obtenir informació diversa sobre l'infant

L'edat dels infants determina el nivell dels dibuixos que pot fer. A mesura que van creixent aquests van evolucionant amb una perspectiva personal. Per aquest motiu i a través dels dibuixos infantils es pot obtenir informació diversa sobre l'infant.
 

  • Entorn de l'any i mig: En aquesta primera etapa els petits únicament dibuixen gargots, sense sentit i totalment desordenats. En aquests moments inicials els traços més o menys arrodonits assenyala una coordinació motora poc desenvolupada.
  • Als 2 anys: Comencen a controlar els gargots de manera que es comença a pintar de manera més controlada. En aquest moment comencen a descobrir que existeix una relació entre moviment de mans i dibuixos a través d'un element com colors, llapis... També comencen a experimentar amb traços i colors, així com els materials.
  • Dels 3 als 4 anys: Els dibuixos es comencen a assemblar a la realitat en els diversos elements que el componen. Les persones són més realistes i els integrants de la família es comencen a plasmar en els dibuixos. Els infants comencen a escollir els seus colors preferits.
  • Entre els 5 i els 6 anys: En aquesta etapa les persones que es dibuixen són més precises i tenen més detalls com cabells, pestanyes. Altres elements com el cap, el cos, les cames i els braços seran més detallats i els colors es fan servir més adequadament.
  • Dels 7 als 12 anys: Els detalls ja són molt més precisos com les i les persones que es dibuixen reprodueixen accions i altres elements com cases, cotxes o altres poden tenir tres dimensions. I és que existirà més varietat com paisatges, vehicles, animals...