Demanen que es revisi la ventilació a les aules per evitar contagis

Arenas ha demanat que les aules es ventilin 5 cops cada hora com recomana el CSIC

El catedràtic de la URV i coautor d'un dels models matemàtics que analitza l'expansió de la pandèmia de la Covid-19, Àlex Arenas ha demanat revisar la ventilació a les aules, a més d'apuntar que caldria tancar-les unes quantes setmanes per fer "estudis de seguretat". Així ho ha assegurat en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio".

Entre d'altres, Arenas ha demanat que les aules es ventilin 5 cops cada hora com recomana el CSIC. En aquest sentit, l'expert ha dit que poques escoles poden renovar adequadament l'aire a les aules, i s'ha remes als estudis fets a les escoles d'Israel, que alerten de la importància de revisar les ventilacions. "El primer que tenim són aquests informes d'Israel, que és l'estadística més àmplia que tenim sobre la taula sobre el que està passant a les escoles i això no és diferent a Israel que a Catalunya. Per tant, aquesta posició s'ha de reconsiderar urgentment", ha apuntat Arenas.

El catedràtic també ha dit que "l'error més gran que estem fent a Catalunya és pensar que l'educació és inamovible i que no es tocarà cap a la semipresencialitat en aquests moments que, a més, és absolutament necessari" i ha posat de manifest que les escoles no són focus de contagi, però amplifiquen la transmissió de la malaltia, sobretot perquè nens i joves són majoritàriament asimptomàtics.

Més informació