Les condicions perquè els infants surtin al carrer a partir del 27 d'abril

La sortida arriba amb una sèrie de restriccions

El pròxim dilluns 27 d'abril arribarà un dels dies més esperats pels nens i per a les seves famílies. Aquell dilluns serà el primer dia autoritzat per sortir al carrer després de setmanes i setmanes de confinament arran la crisi de la Covid-19. La sortida arriba amb una sèrie de restriccions


Quines restriccions s'hauran de complir?

Encara que a nivell estatal no s'ha fet públic cap dada més sobre el pla de sortides per a menors de 12 anys, la Generalitat de Catalunya ha fet pública la seva proposta. En aquest sentit, la proposta defineix que els nens surtin al carrer per torns d'edat i fixant l'edat màxima en els 18 anys. Així, els menors de fins a 6 anys podran sortir al carrer entre les 12 i les 14 h. Els infants o joves dels 7 als 16, entre les 16 i les 18 h i pels adolescents dels 16 als 18 s'ha fixat la franja entre les 18 i les 20 h. 

Totes les franges d'edat hauran de mantenir la distància de seguretat de dos metres i adoptar mesures d'higiene de mans en sortir i entrar a casa i usar mascaretes. Els menors sempre hauran d'anar acompanyats d'un adult en el cas que tinguin 16 anys o menys.

La Generalitat assenyala que els infants no podran entrar en establiments, ni anar a jugar als parcs infantils, ni instal·lacions esportives, ni menjar, ni beure mentre estiguin fent la volta. Els que visquin en habitatges plurifamiliars hauran de baixar per les escales sempre que els sigui possible. 


 

Més informació