Catalunya exigirà el passaport covid en restaurants i gimnasos

Actualment el passaport covid es demana en els locals d'oci nocturn

El passaport covid serà obligatori per entrar a bars, restaurants, gimnasos i geriàtrics. Així ho ha anunciat el Govern de la Generalitat de Catalunya i ara la pilota està a la teulada del Tribunal Superior de Justícia, que haurà de decidir si entra en vigor o no. Si la mesura aconsegueix l'aval judicial, la voluntat és que es posi en funcionament aquest mateix divendres. 

Per consumir a terrasses i espais exteriors no serà necessari presentar el passaport. La mesura busca frenar l'expansió de la pandèmia a Catalunya, que en els darrers dies ha experimentat un increment de contagis.

 

Limitació horària

D'altra banda, la Comissió de Salut Pública (on hi ha representades les comunitats autònomes i el Ministeri de Sanitat) estudia elevar els llindars de risc de contagi de la covid-19 i tancar la restauració a les 23 h.

Segons publica La Vanguardia i han confirmat fonts del Ministeri de Sanitat a l'ACN, la comissió té sobre la taula un nou document que proposa augmentar els llindars dels nivells de risc actuals per assolir un major control de la covid. I és que si s'aprova el document, l'Estat se situaria ara en un nivell de risc mitjà, amb entre 100 i 300 casos per cada 100.000 habitants. En aquest cas, es proposa el tancament de bars i restaurants a les 23 h.