Tres aliments que ajuden a recuperar després d'un avortament

Qualsevol dona que passi per aquest tràngol, a més de necessitar suport emocional, també necessitarà refer-se físicament

Quan succeeix un avortament, sigui a l'inici de l'embaràs, o més endavant, és dolorós, i en la majoria dels casos, impredictible i inevitable. L'avortament natural produeix hemorràgies, marejos, que es poden acompanyar de dolor i rampes uterines i musculars.

Qualsevol dona que passi per aquest tràngol a més de necessitar suport emocional, també necessitarà refer-se físicament. A través de l'alimentació, podem ajudar l'organisme a recuperar de nou l'estat físic previ a l'embaràs i, sobretot, a la pèrdua.

  1. Calci: És molt important recuperar el calci que segurament s'haurà rebaixat després de la interrupció de l'embaràs. Per això prioritzarem amb el consum de llet i els seus derivats, ja que aporten calci, a més de vitamina D i comporta una gran absorció de calci i fòsfor. També podem consumir bròquil, verdures de fulla verda, sardines en llauna, fruits secs, llavors i llegums.
  2. Ferro: Els aliments rics en ferro són també essencials, perquè ajuden a recuperar-se després d'una pèrdua intensa de sang. D'aquesta manera evitarem que el cos pugui patir una anèmia. El ferro també ajudarà a combatre la sensació de debilitat quan hi ha molta pèrdua de sang. El ferro procedent de les carns vermelles és el més recomanat, perquè l'organisme l'absorbeix més fàcilment. També podem menjar llegums com les llenties, mongetes o soja, verdures de fulla verda com els espinacs, i determinats peixos o mariscs. Hem de tenir en compte que menjar vitamina C ajuda a absorbir el ferro, per la qual cosa si mengem ferro amb aquesta vitamina, la recuperació serà més ràpida.
  3. Magnesi: Aquest micronutrient pot lluitar contra la depressió. Aporten magnesi les lleguminoses, els fruits secs com nous, ametlles i anacards, i el cacau. El magnesi alhora frena les rampes uterines que succeeixen quan l'úter recupera la seva mida original.