Com fer un púding de poma

Unes postres, que en servir-se freds, són ideals per l'estiu

Ingredients:

  • 800 ml de llet
  • 300 g de pa dur
  • 200 g de sucre
  • 5 ous
  • 2 pomes
  • 1 llimona

Elaboració:

  1. En una cassola a foc baix posem la llet i la pell de la llimona. Quan bulli, retirem la cassola de foc i deixem infusionar la llet amb la llimona durant 10 minuts.
  2. Un cop infusionat, retirem la pela de la llimona. Afegim el pa trossejat, i les pomes pelades i tallades en làmines. Remenem amb una cullera uns segons, i deixem reposar tot durant 10 minuts més.
  3. En un bol col·loquem els ous, i batem, afegim 100 g de sucre i barregem. Finalment, afegim el contingut de la cassola anterior i remenem tot fins a barrejar bé.
  4. En una altra cassola posem els altres 100 g de sucre i 1 cullerada de suc de la llimona. Escalfem a foc mitjà durant uns 2 minuts, fins que la barreja es torni de color caramel i hi afegim 100 ml d'aigua calenta i remenem.
  5. En un motlle per forn posem el caramel acabat de fer al fons i a continuació el contingut del bol. Posem el motlle al bany maria al forn a 180 °C amb calor a dalt i a baix uns 30 minuts.
  6. Passat aquest temps, cobrim el motlle amb paper de plata, perquè el púding no es cremi. Deixem coure durant altres 30 minuts més, el refredem i el posem a la nevera. El podrem degustar una vegada estigui fresc.