Ingredients:
- 800 ml de llet
- 300 g de pa dur
- 200 g de sucre
- 5 ous
- 2 pomes
- 1 llimona
Elaboració:
- En una cassola a foc baix posem la llet i la pell de la llimona. Quan bulli, retirem la cassola de foc i deixem infusionar la llet amb la llimona durant 10 minuts.
- Un cop infusionat, retirem la pela de la llimona. Afegim el pa trossejat, i les pomes pelades i tallades en làmines. Remenem amb una cullera uns segons, i deixem reposar tot durant 10 minuts més.
- En un bol col·loquem els ous, i batem, afegim 100 g de sucre i barregem. Finalment, afegim el contingut de la cassola anterior i remenem tot fins a barrejar bé.
- En una altra cassola posem els altres 100 g de sucre i 1 cullerada de suc de la llimona. Escalfem a foc mitjà durant uns 2 minuts, fins que la barreja es torni de color caramel i hi afegim 100 ml d'aigua calenta i remenem.
- En un motlle per forn posem el caramel acabat de fer al fons i a continuació el contingut del bol. Posem el motlle al bany maria al forn a 180 °C amb calor a dalt i a baix uns 30 minuts.
- Passat aquest temps, cobrim el motlle amb paper de plata, perquè el púding no es cremi. Deixem coure durant altres 30 minuts més, el refredem i el posem a la nevera. El podrem degustar una vegada estigui fresc.