El préssec, un aliat per combatre la calor i eliminar toxines

És la fruita més baixa en greix, una bona aliada per a les dietes baixes en greixos, a banda dels seus poders per refrescar o fer en sucs o batuts

Encara que els podem trobar a partir del mes d’abril, a l’estiu arriba la temporada òptima per consumir préssecs. Tot i tenir un gust dolç, aquesta fruita no és de les més riques en sucres. A més és baixa en calories, ja que 100 g només aporten 44 calories. Aquest fet la converteix en la fruita més baixa en greix, una bona aliada per a les dietes baixes en greixos a banda dels seus poders per refrescar o fer en sucs o batuts. Entre les varietats més conegudes destaquen el préssec d’aigua i el de vinya. El préssec d’aigua es reconeix fàcilment pel seu color vermell a l’exterior i blanc a l’interior. Aquesta varietat és molt fàcil de pelar, i, a més se separa del pinyol exercint una mica de pressió. Aquest préssec és molt sucós i té un gust suau i una mica aigualit.

Per contra, el préssec de vinya té en el seu exterior i el seu exterior un color groc intens Aquesta varietat és més aromàtica que la de l’aigua. També té una pell més gruixuda i rugosa i s’ha de pelar amb un ganivet i és difícil desenganxar-ho del pinyol. Les nectarines, també pertanyen a la mateixa espècie que el préssec. Aquest fruit són el resultat d’empelts de préssecs amb altres espècies del gènere prunus i són gustosos i dolces. La seva pell no té el pèl típic els préssecs, siguin de vinya o d’aigua. El préssec pla és de la mateixa família que el préssec. Amb una procedència de l’Àsia Central, té una forma aixafada i ha anat guanyant popularitat en els últims anys. El préssec pla, que en cap cas prové del Paraguai com es pot pensar pel seu nom, aguanta molt bé la cambra frigorífica.

Amb relació als beneficis i les propietats el préssec té una equilibrada combinació de provitamina A o betacarotè, vitamines del grup B, vitamina C, vitamina E, potassi, magnesi i fibra, en quantitats moderades. Entre els seus components no té ni sodi, ni greix.

El consum d’aquesta dolça fruita està molt indicat en els casos d’afeccions del cor i afectacions digestives, ja que és molt fàcil de pair. També combat els problemes d’afeccions renals, per l’acció diürètica, per la falta de sodi i per ser baixos en proteïnes. Presenta una acció depurativa que facilita l’eliminació de residus.