Atreveix-te amb aquest pa de Sant Jordi

El pa de Sant Jordi s'ha convertit en un imprescindible de la diada

Ingredients per uns tres pans

 
  • 500 grams de farina de força
  • 350 mil·lilitres d'aigua tèbia
  • 20 grams de llevat fresc
  • Sal
  • Dues cullerades d'oli d'oliva
  • 80 grams de sobrassada
  • 80 grams de parmesà ratllat
  • 40 grams de nous picades


Elaboració:
En un bol barregem la farina i el llevat. Una vegada barrejat fem un forat i afegim l'aigua, la sal i l'oli d'oliva. Pastem fins que la massa es desenganxi del bol.

Dividir la massa en tres parts iguals ien una la barregem amb la sobrassada a temperatura ambient. En l'altra part la barregem amb el formatge i l'altra amb les nous picades. Llavors pastem fins que estigui tot ben integrat i la massa tingui una textura elàstica.

Donem forma al pa fent 4 tires de massa de sobrassada, 5 de formatge i una llarga de nous perquè doni tota la volta al voltant de la senyera. Deixarem que reposi una hora.

Amb el forn preescalfat a 180 graus i l'ajuda d'un recipient amb aigua a la part inferior per a crear vapor, courem el pa uns 45 minuts, fins que estigui lleugerament daurat per la part de dalt. Després el retirarem i el deixarem refredar.