Aquest any sorprèn el teu fillol o fillola amb aquesta mona de xocolata

La tradició marca regalar una mona al fillol o fillola el dilluns de pasqua

Ingredients:

 
  • 100 grams de farina
  • 100 grams de sucre
  • 2 ous
  • 7 grams de llevat
  • 25 grams d'ametlla mòlta
  • Ametlla laminada
  • 125 grams de xocolata de cobertura
  • 50 grams de mantega


Elaboració:

  1. Per fer el pa de pessic separarem els rovells de les clares i posarem els rovells en un bol gran, reservarem les clares. Afegirem 75 g de sucre i ho barregem amb batedora de varetes. Posem l'ametlla en pols i la farina i el llevat tamisat. Barregem.
  2. En un bol a part batem les clares a punt de neu i afegim la resta del sucre. Una vegada fet, ho posem a l'altre bol i ho integrem amb moviments evolvents. 
  3. Posem la barreja en un motlle prèviament enfarinada i enfornem el pa de pessic amb el forn preescalfat a 180 °C uns 25 minuts. Una vegada fet el deixem temperar.
  4. Per a la cobertura, desfarem la xocolata al bany Maria juntament amb la mantega i remenant de tant en tant i quan estigui fos ho retirem del foc i ho deixem temperar. 
  5. Ha arribat el moment de cobrir el pa de pessic amb la xocolata fosa amb l'objectiu que quedi totalment coberta, per la qual cosa ens podem ajudar d'una espàtula.
  6. Per decorar la mona de Pasqua, podem posar ous de xocolata, lacasitos, pollets... També l'envoltarem d'ametlles laminades i la gaudirem.