Ingredients:
- 100 grams de farina
- 100 grams de sucre
- 2 ous
- 7 grams de llevat
- 25 grams d'ametlla mòlta
- Ametlla laminada
- 125 grams de xocolata de cobertura
- 50 grams de mantega
Elaboració:
- Per fer el pa de pessic separarem els rovells de les clares i posarem els rovells en un bol gran, reservarem les clares. Afegirem 75 g de sucre i ho barregem amb batedora de varetes. Posem l'ametlla en pols i la farina i el llevat tamisat. Barregem.
- En un bol a part batem les clares a punt de neu i afegim la resta del sucre. Una vegada fet, ho posem a l'altre bol i ho integrem amb moviments evolvents.
- Posem la barreja en un motlle prèviament enfarinada i enfornem el pa de pessic amb el forn preescalfat a 180 °C uns 25 minuts. Una vegada fet el deixem temperar.
- Per a la cobertura, desfarem la xocolata al bany Maria juntament amb la mantega i remenant de tant en tant i quan estigui fos ho retirem del foc i ho deixem temperar.
- Ha arribat el moment de cobrir el pa de pessic amb la xocolata fosa amb l'objectiu que quedi totalment coberta, per la qual cosa ens podem ajudar d'una espàtula.
- Per decorar la mona de Pasqua, podem posar ous de xocolata, lacasitos, pollets... També l'envoltarem d'ametlles laminades i la gaudirem.