Les 7 recomanacions sobre nutrició durant l'aïllament que has de tenir en compte

Existeixen algunes pautes que poden ajudar a pal·liar els símptomes generats per la febre

L'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica ha fet pública set recomanacions per combatre el coronavirus. I és que existeixen algunes pautes que poden ajudar a pal·liar els símptomes generats per la febre i dels problemes respiratoris derivats dels episodis febrils. L'acadèmia també apunta consells per comprar productes alimentaris.

1. Beure aigua
Beure aigua és primordial, es tingui o no sensació de set. Això és especialment necessari en persones grans. Aquest col·lectiu, com la resta, han d'ingerir com a mínim 1,8 litres de líquid al dia, preferentment aigua com a font d'hidratació.

2. Cinc verdures i fruites
Sempre s'ha de garantir un consum de, com a mínim, 3 racions de fruites i 2 de verdures al dia. Aquells que pateixin coronavirus amb simptomatologia lleu i estiguin en els seus domicilis també hauran de garantir aquest consum.

3. Reforçar el consum de cereals integrals i llegums
Sempre és millor menjar cereals integrals com pa integral, pasta integral o arròs integral, i llegums cuites i barrejar-los amb verdures o hortalisses.

4. Làctics baixos en greix
Segons l'Acadèmia Espanyola de Nutrició i Dietètica el més recomanable són els lactis desnatats i naturals, és a dir sense sucres, ni fruites.

5. Rebaixar el consum de carn
El consum de carn vermella s'ha de reduir a un cop a la setmana, mentre que es pot menjar entre tres o quatre cops per setmana carns d'aus i evitant el consum d'embotits, carns fredes o carns greixoses.

6. Més peix i regular els ous
És molt recomanable el consum de peix dues o tres vegades a la setmana i els ous, menjar-los un màxim de quatre vegades per setmana.

7. L'oli d'oliva, l'aliment estrella
L'oli d'oliva és un dels aliments que aporta més beneficis. L'acompanyen els fruits secs i llavors com les de gira-sol, les de carabassa... sempre que sigui naturals o torrades, sense fregir, amb sucres o salades.

L'acadèmia recomana no menjar aliments precuinats. La seva elevada aportació en greixos i sucres d'aliments precuinats com croquetes, preparats de carns i peixos, el menjar ràpid com pizzes o hamburgueses no està recomanat, i durant el confinament poden augmentar el risc de sobrepès i altres patologies associades. A més, el poc exercici físic d'aquests dies i el sedentarisme pot augmentar el risc de patir malalties cròniques.

Més informació