Com establir un horari familiar per no caure en la rutina del confinament

Anem al carrer per les tasques essencials

L'actual situació de confinament i aïllament està comportant que vivim a casa sense sortir. Anem al carrer per les tasques essencials com comprar aliments o medicaments, passejar el gos o anar al metge.

Per facilitar aquest període hem de definir alguns aspectes per no deixar-nos portar per la rutina i actuar de la millor manera.

  • Treu-te el pijama i vesteix-te: Cada dia al matí ens dutxarem i ens vestirem i farem la rutina normal de pentinar-nos, rentar les dents... Això si podem vestir-nos i vestir-los amb roba còmoda de manera que estiguem confortables a casa
  • Defineix un horari i segueix-lo: Encara que sabem que hem d'estar a casa les 24 hores del dia hem de definir un horari. Aixecar-nos a una hora concreta i fer les rutines del dia: aixecar-nos, esmorzar, treballar, ajudar a fer deures, dinar, fer exercici, veure la TV o internet... Hi ha d'haver una coherència i una disciplina amb un horari definit.
  • Ni treballar, ni fer els deures al sofà, ni al llit: La feina i els deures s'han de fer a la taula, ja sigui del menjador, de l'habitació o el despatx. Així no maltractarem ni l'esquena, ni el coll.
  • Ull amb les pantalles: No et deixis portar-te pel dia a dia i estiguis connectat tota l'estona. Tampoc deixis que els teus fills estiguin davant la pantalla massa hores. Escriu a mà, llegeix un llibre o una revista, fes-te una frega al peu o fes-li a una altra persona de casa, fes-te una mascareta... Hi ha 1.000 coses que pots fer i que ells poden fer. Aprofita bé el temps.
  • Feu exercici: En algun moment del dia fes exercicis, hi ha centenars de maneres de fer exercici. Si no tens idea de com fer-ho recorre a internet, hi ha molts exemples.
  • Fes-te una llista de tasques: Cada dia fes una llista de totes les coses que has de fer i vés guixant a mesura que les enllesteixis. Vés cosa a cosa, concentra't i no et distreguis.
  • Prepara menús setmanals: Defineix el menú i si teniu algun aniversari, no dubteu en celebrar-ho com es mereix. Els caps de setmana també podeu fer un vermut, els nens i no tants nens ho agrairan.
  • Parleu amb gent de fora de casa: Truqueu als avis, feu un Skype amb els amics... Així sabreu com està la resta de persones que estimeu i també us posen al dia. Encara que no sortim de casa, podem mantenir la vida social.
Més informació