Estat d'alarma i venen "setmanes molt dures"

Aquest dissabte es concretaran les mesures que implica l'estat d'alarma

L'Estat Espanyol ha declarat l'estat d'alarma que entrarà en vigor aquest dissabte 14 de març. La mesura anunciada pel president Pedro Sánchez durarà, en un inici, un total de quinze dies i vol fer front a la pandèmia del coronavirus. Sánchez ha explicat que està previst superar els 10.000 afectats en els pròxims dies i ha demanat responsabilitat a la ciutadania: "Tenim un deure personal, seguir les indicacions dels experts i col·laborar units per vèncer el virus". El president de l'estat ha demanat quedar-se a casa com a mostra "d'heroïnisme". Aquest dissabte es concretaran les mesures que implica l'estat d'alarma. "Ens esperen setmanes molt dures. Serà molt dur. Estem a la primera fase del combat contra el virus que lliuren tots els països", ha advertit el president. La Generalitat de Catalunya ha decretat aquest mateix divendres el tancament d'àrees comercials, gimnasos i locals d'oci.


Sánchez ha fet una menció especial a les persones grans i aquelles que pateixen malalties cròniques perquè limitin el contacte social per evitar el contagi. En la mateixa direcció ha demanat als joves que siguin responsables, ja que són transmissors del virus i seran "decisius" per combatre el virus.


L'estat d'alarma, del que els detalls s'explicaran el dissabte, ajudarà a mobilitzar els recursos de l'Estat i afrontar la pandèmia, prendre decisions "excepcionals". Sánchez ha indicat finalment que: "La victòria depèn de cadascun de nosaltres. L'heroïnisme consisteix a rentar-se les mans i quedar-se a casa".

 

Més informació