Com actuar en els àpats de Nadal per evitar contagis

Aquest Nadal s'han d'extremar al màxim les precaucions per contenir la pandèmia de la Covid-19

Tenint en compte que les trobades queden limitades a 6 persones aquest Nadal a excepció dels dies festius, que s'amplien a 10 com a màxim i que pertanyin com a màxim a dues bombolles de convivència, llistem com actuar durant aquests àpats per evitar contagis.

I és que aquest Nadal s'han d'extremar al màxim les precaucions per contenir la pandèmia de la Covid-19. Si adopteu aquestes mesures, evitareu possibles contagis:
 

  • Taules separades per bombolles: La millor opció és separar les taules per persones convivents. És a dir una taula per persones convivents regulars i un altre pels altres convivents regulars. A més, deixarem les persones grans els caps de taula, ja que tindran més espai i estaran més separats.
  • Asseguts en ziga-zaga: L'ideal és que hi hagi una distància entre els comensals d'1,5 metres com a mínim. Si això no es compleix, podem menjar en ziga-zaga i no uns davant d'altres.
  • Ventilar: És fonamental ventilar i airejar les llars, sobretot en aquelles sales on estaran els convidats per reduir contagis.
  • Que una persona s'encarregui de servir: El millor és que una persona s'encarregui de servir el menjar i la beguda i durant el procés faci servir la màscara. Durant l'àpat evitarem els plats compartits i també evitarem brindar fent xocar les copes amb les quals hem begut.
  • Àpats més curts: És recomanable fer l'aperitiu de peu, respectant la distància de seguretat i amb la mascareta posada en el moment que no es menja. A més, no cal allargar la sobretaula molt, ja ho farem el pròxim any. 
  • Higiene de mans: Hem de ser curosos amb la neteja de mans. Hem de tenir una higiene constant de mans.