Prendre paracetamol a l'embaràs? Així afecta el futur bebè

El consum de paracetamol en l'embaràs pot afectar la quantitat d'òvuls i limitar la fertilitat

Prendre qualsevol medicament durant l'embaràs comporta conseqüències en el futur bebè i encara que el paracetamol és un dels fàrmacs més segurs també tenen efectes. Una de les conseqüències és la reducció del nombre d'òvuls en el cas que el teu futur bebè sigui una nena. Les nenes naixen amb una quantitat determinada d'òvuls per a reproduir-se en un futur. Doncs el consum de paracetamol en l'embaràs pot afectar la quantitat d'òvuls i limitar la fertilitat.

A més, i segons investigacions recents també pot afectar el desenvolupament neuronal, augmentant el risc de patir autisme o hiperactivitat

De la mateixa manera les filles de les dones que han pres paracetamol tenen sis vegades més risc de patir un retard en el desenvolupament del llenguatge, respecte a les nenes les mares de les quals no el van prendre segons una investigació feta per l'Escola de Medicina Icahn al Mount Sinaí de Nova York que apunta que el paracetamol té una taxa de problemes més gran en el desenvolupament del llenguatge en les nenes en les quals les mares estaven embarassades.