Què és la pèrdua de benestar fetal?

La pèrdua de benestar fetal és considerada com una complicació molt greu

La pèrdua de benestar fetal comporta una disminució de l'oxigen que el fetus rep durant el part o l'embaràs. Aquesta disminució pot implicar danys importants en el teixit cerebral i arribar a desencadenar la seva mort.

La pèrdua de benestar fetal és considerada com una complicació molt greu i es manifesta per una possible lesió a la placenta o arran un problema circulatori de l'embarassada quan la quantitat o la qualitat de la sang que nodreix al bebè es veu alterada. Normalment es dóna quan existeix un creixement intrauterí retardat, problemes amb el cordó umbilical, quan hi ha anèmia fetal i patologies relacionades amb el cordó umbilical. També si la futura mare té hipertensió arterial, malalties vasculars, diabetis o altres complicacions en els parts.

 

La pèrdua de benestar fetal es detecta per alteracions en la freqüència cardíaca a través del test d'Apgar o amb els gasos sanguinis del bebè. Quan és detectat un possible cas primer s'optarà per canviar la postura amb la qual es troba la mare, l'aplicació d'oxigen i de no funcionar s'opta per un part d'urgència que pot ser per cesària o per via vaginal.