Què és un edema i com t'afecta en l'embaràs

Si un edema es produeix durant l'embaràs, és causat per la retenció de líquids i l'augment del volum sanguin

L'edema és la inflamació d'alguna part del cos per una acumulació de líquid en els teixits. L'edema normalment és tou i cedeix quan es fa pressió sobre ell.

Si un edema es produeix durant l'embaràs, és causat per la retenció de líquids i l'augment del volum sanguini. Això es deu a la pressió que l'úter fa sobre els vasos sanguinis que dificulta el retorn de la sang al cor. L'edema també pot provocar altres alteracions, com hipertensió arterial, problemes cardíacs o renals. Tot i això, els edemes a les cames poden ser normals, però no quan s'estenen a les ninetes, la cara i el coll, per la qual cosa hem de visitar al metge al més aviat possible, ja que podria implicar una complicació important.

Quan es pateix un edema podem notar una molesta sensació de formigueig en els dits, especialment a la nit i desapareix després del repòs nocturn.

En el cas que la inflamació afecti els turmells, és aconsellable dormir i descansar amb les cames elevades, caminar una hora diària com a mínim i fer exercicis amb els peus. Les mitges de compressió també ajuden. Si apareix en altres parts del cos, s'ha de consultar amb el ginecòleg, que valorarà la possibilitat de subministrar algun tractament.