Contraccions de Braxton Hicks. Que són i com detectar-les

Les contraccions de Braxton Hicks donen nom al metge que les va descobrir el 1872 i són més conegudes pel sobrenom de contraccions falses

Les contraccions de Braxton Hicks són contraccions que apareixen a partir de la meitat de l'embaràs, aproximadament entorn la setmana 20. Aquests moviments es donen perquè el coll de l'úter es comença a preparar per al part. Durant aquestes contraccions el ventre es posarà dur durant alguns segons. Aquestes contraccions no són rítmiques, no tenen regularitat, i tenen intensitat baixa, pel que no són massa doloroses. Per tot això són diferents de les contraccions que es donen durant el part.

Les contraccions de Braxton Hicks donen nom al metge que les va descobrir el 1872 i són més conegudes pel sobrenom de contraccions falses. Aquestes contraccions es produeixen perquè ajuden a l'úter a enfortir-se i a guanyar flexibilitat, per quan el coll s'hagi de dilatar pel part.


De contraccions de Braxton Hicks a contraccions de part

A mesura que l'embaràs evoluciona, les contraccions de Braxton Hicks apareixen amb més freqüència i intensitat, però constància, el que no deixa dubtes que és una falsa contracció. Amb el pas de les setmanes i sobretot en el darrer mes de l'embaràs tenen més freqüència i sí que poden causar un dolor no molt intens. Podem descartar que són contraccions de part veien que no tenen carència, ja que les de part, són rítmiques i llargues.

Quan es donen les contraccions rítmiques i llargues ja són les de part i que el coll de l'úter ja hagi començat a dilatar prou per iniciar el part. Per suportar les contraccions de part el millor és relaxar-se, anar canviant de postura, dutxar-se i beure aigua.

Més informació