Si sóc autònoma, tinc dret a la baixa per maternitat?

En el cas que les autònomes necessiten contractar a algú que les substitueixi a la feina, el nou contracte pot tenir una bonificació del 100% de la Seguretat Social

La baixa per maternitat és important per integrar al nou acabat de néixer a la família i prestar-li totes les cures que necessita. Totes les dones treballadores tenen dret a la baixa per maternitat, sigui assalariades o autònomes.

Avui ens fixem en el cas de les dones autònomes. Així, aquelles dones que acaben de donar a llum i treballen per compte propi tenen dret a la prestació per maternitat, és a dir el 100% de la base de cotització del mes anterior al de la baixa i igual que les treballadores per compte d'altri. Els requisits per demanar la baixa per maternitat són els mateixos que les assalariades i també poden cedir part de la baixa i el total del permís de lactància al pare.

En el cas de les treballadores autònomes necessiten contractar a algú que les substitueixi en el seu lloc de feina, el nou contracte pot tenir una bonificació del 100% de la quota a la Seguretat Social. Tot i això, s'han eliminat els descomptes que hi havia per a les dones que es reincorporen a l'activitat econòmica per compte propi després de la seva maternitat.