Durant l'embaràs cuida els teus ronyons

Els ronyons depuren la sang i retenen les substàncies tòxiques per alliberar-les en l'orina

Els ronyons són uns òrgans vitals ubicats a la part baixa de l'esquena que filtren la sang i fabriquen l'orina. Els ronyons depuren la sang i retenen les substàncies tòxiques per alliberar-les en l'orina.

Tenint en compte la seva funció vital, s'han de cuidar sempre i també en l'embaràs.

  • Dieta equilibrada: Menjar equilibradament és fonamental per evitar el sobrepès, ja que és un factor que promou la malaltia renal. Durant l'embaràs és molt comú l'augment de pes per què hem de vigilar els aliments que es consumeixen durant l'embaràs. També podem evitar productes amb massa contingut en sal, pel fet que augmenta la pressió arterial i pot causar hipertensió.
  • Evitar el sedentarisme: Hem d'intentar mantenir una vida activa, de manera que els experts aconsellen no estar més de 48 hores sense fer activitat física adaptada a cada cas. Caminant 30 minuts al dia seria suficient.
  • Hidratar-se bé amb aigua: És convenient beure la quantitat d'aigua adequada a cada cas. Durant l'embaràs la hidratació és molt important. Beure aigua facilita la feina dels ronyons que s'encarreguen de filtrar la sang i evacuar les deixalles.
  • Evitar substàncies tòxiques: A l'embaràs no ens podem automedicar, ja que hi ha determinats fàrmacs, de consum habitual, que poden esdevenir un problema durant la gestació.