50 Consells sobre Educació Digital

Som molts els pares que ens trobem amb pocs recursos a l'hora de posar límits i d'educar en valors en el món de les noves tecnologies. Potser encara, molts de nosaltres, no les coneixem ni les dominem en profunditat. Sabem que els nostres fills i filles neixen i creixen en un entorn que ha canviat molt al que nosaltres vam tenir de petits. Amb poc més d'un any de vida, ja posen el dit a les pantalles i, tant exploradors com són, amb poc temps acaben ells deixant-nos en evidència quan ens han d'ajudar o ensenyar a fer-les servir.

Per aquest motiu, l'Ajuntament de Sant Cugat va editar l'any 2015 una interessant guia de recomanacions per a famílies sobre l'ús de pantalles i internet: "50 Consells sobre Educació Digital". Una guia que dóna resposta a la demanda i necessitat de molts pares i mares, de rebre orientació en un àmbit educatiu encara força desconegut i del que en tenim poca experiència. És per això que hem volgut compartir-la amb vosaltres.

50 consells d'educació digital

La Guia "50 consells d'educació digital" que ha editat l'ajuntament, és una guia senzilla, de ràpida lectura, que ens dóna pautes i criteris simples per aplicar, des del mateix moment en que les llegim, a nens de diferents edats. Cada edat pot comportar problemàtiques diferents en aquest àmbit i per això és important que els pares i mares estiguem ben informats i preparats també pel que vindrà.

Tots hem sentit a parlar dels riscos de l'abús d'aquests dispositius, i també de com poden arribar a afectar en el món social i íntim dels nostres fills. Aquesta guia ens ho explica i ens dóna les eines per crear uns bons fonaments des d'on poguem impulsar els petits a seguir evolucionant en el seu temps, mentre que no deixen d'estar protegits i guiats pels seus pares i mares.

50 consells d'educació digital

Podeu descarregar aquí la Guia en català i castellà:

50 Consells d'Educació Digital

50 Consejos de Educación Digital

Article escrit per Luana Valls