Què llegeixen els animals abans d'anar a dormir

b9b85193a57e9a0c0ec8aee89ed481b9

Iniciem el mes d'abril amb una nova recomanació de les Biblioteques de Sant Cugat un àlbum il·lustrat adreçats als joves lectors. Autor: Noé Carlain; Nicolas Duffaut, Barcelona : Juventud, 2011, Recomanat a partir de 4 anys.

Us heu preguntat alguna vegada què els hi agrada llegir als animals? En Noé Carlain i en Nicolas Duffaut s'han fet la mateixa pregunta i han investigat sobre el tema.

El resultat és aquest llibre on a cadascuna de les seves pàgines ens presenten un animal relacionat amb les seves preferències lectores. Així, sabem que al cangur només li agraden els llibres de butxaca i que els gripaus rellegeixen tota l'estona la mateixa història del petó i el príncep encantat. ¿Vols descobrir que els hi agrada llegir a la resta dels animals??

Els àlbums per les seves característiques especials s'adapten molt bé al gust dels primers lectors. La interacció del text i de les il·lustracions amb un fil argumental estimula la motivació lectora en el nens.

Nosaltres vam llegir-lo mentre sopàvem i va donar molt de joc. A cadascú li va agradar un animal; el talp, el cavall, la jurafa...però la pàgina que més ens va agradar va ser la dels polls, que llegeixen molt però d'amagatotis.