Estrena de la pel-lícula: "El nen i el món"

el niño y el mundo

Aquest divendres 19 de Febrer s'estrena la pel-lícula de dibuixos animats "El nen i el món" de ALÊ ABREU (dissenyador, pintor, il-lustrador i director de cinema brasiler). És una pel-lícula que ha estat nominada com a Millor Pel-lícula d'Animació als Premis de l'Acadèmia (Oscars 2016), i ha guanyat més de 40 premis internacionals. L'estrena és aquest divendres 19 de Febrer en vàries sales de cinema.

el niño y el mundo

En aquest film Abreu "mira com el seu protagonista, mira com un nen. Aquesta mirada innocent construeix la narrativa del film, però també defineix la seva tècnica: el director dibuixa lliure com un nen, barrejant tot tipus de colors i tècniques, marcades per una banda musical amb molta personalitat que dóna sentit a cada seqüència".

La distribuïdora de la pel-lícula és Rita & Luca Films, una distribuïdora de cinema familiar que proposa una curosa selecció de pel-lícules amb encant, tendres i divertides per volar amb la imaginació.

el niño y el mundo

Es tracta d'una pel-lícula sense diàlegs i tot el que passa està obert a la imaginació de cadascú a través d'una història, precioses il.lustracions i la música que l'acompanya. Tot plegat et transporta a experimentar diferents emocions que arriben a petits i grans.

Com a curiositat, el poc diàleg que hi ha no s'entén, també perquè cadascú s'imagini el que segurament es diuen els personatges, però no deixa de ser portuguès parlat al revés, que talment sembla un altre idioma fascinant.

Tota la història està contextualitzada als contrastos de Brasil, pobresa i riquesa, la vida al camp i la vida a la ciutat etc... tot i que es pot extrapolar al tarannà del món que les persones hem creat i que pot passar de ser des d'absurd fins a injust i inhumà.

Malgrat tot, com en la vida, l'esperança hi és en els racons més foscos de la realitat aportant colors, música i felicitat.

Podem veure el film a Barcelona: als Cinemes Girona i als Cinemes Zumzeig. Consulta aquí les altres ciutats on s'estrena.