Una proposta de Nuni de Cuinetes
Com ha anat la tornada a l'escola? Ja tenia ganes de tornar a Jan Petit per compartir receptes i aventures a la cuina amb vosaltres! La veritat és que la tardor és un estació que ens agrada molt. Teníem ganes de fresqueta i poder encendre el forn per poder preparar receptes ben bones calentones. Avui us en porto una que podreu preparar amb els pares: la Quiche Lorraine. Som-hi! Mans ben netes i cap a la cuina!
Ingredients:
1 massa de pasta brisa (la trobareu a la secció de refrigerats del súper)
200 g bacó fumat (o pernil dolç, frankfurt )
200 g formatge ratllat (emmental, gruyère )
1 cullerada oli d'oliva verge
250 ml nata líquida
100 ml llet
4 ous
sal i pebre
Amb l'ajuda dels pares poseu en un motlle rodó desemmotllable la massa de pasta brisa. Aquesta base es cobreix amb paper de forn i hi posem uns cigrons secs (que ens serveixin de pes) i s'enforna durant 15 minuts a 180ºC.
Passat aquest temps treiem el pes i pinzellem la massa amb ou batut. Ho tornem a coure durant 5 minuts més, per segellar bé la massa i evitar que absorbeixi la humitat del farcit.
Preparem els ingredients pel farcit mentrestant.
En una paella amb la cullerada d'oli fregim els dauets de bacó, i un cop cuits els deixem escórrer sobre paper absorbent i reservem.
Tot solets bateu els ous i barregeu amb la nata, la llet i salpebreu. A continuació afegiu els dauets fregits de bacó i el formatge ratllat. Barregeu bé!
Aboqueu la mescla dins la base que hem cuit i ho enfornem a 180ºC durant una mitja hora o fins que estigui quallat i dauradet. Ho servim calent o tebi. Bon profit!