9 propostes amb fulles de tardor

Proposta de Mamarecicla

Les fulles de tardor són fantàstiques, amb els seus tons marronosos, vermells i groguencs... Es van desprenent de les branques per fer esplendoroses catifes pel terra. Podem aprofitar la tardor, els dies de fred en què passem més hores a casa, per explorar les fulles i els colors d'aquest temps.

1. Decorem les fulles. Agafem fulles i, amb un típex o un retolador negre, les decorem amb motius geomètrics o figuratius, al gust de cadascú (les podem envernissar prèviament, per conservar millor el color).

Decorem fulles amb tippex

2. Captem la textura de les fulles. Per captar la textura de les fulles, amb tots els seus nervis i formes sinuoses, podem senzillament cobrir-les amb un paper de dibuix i pintar-hi a sobre amb ceres de colors càlids.

Textura de les fulles

3. Fem les nostres fulles de paper. Podem resseguir la silueta de les fulles en un paper de diari o una cartulina, dibuixar-hi els nervis i acolorir-les com ho vulguem.

Fulles de paper

4. Inventem noves fulles. Podem inventar-nos altres maneres de fer les fulles i els arbres: per exemple, amb un bastonet de cotó i aquarel·la líquida, havent fet el tronc previament amb washi-tape; o amb les puntes dels llapis que enganxem en una cartolina ja pintada amb ceres.

Inventem noves fulles

5. Composem amb les fulles. Agafem fulles de diferents tipus i colors, i enganxem-les a un cartró tot creant persones, animals o paisatges imaginatius

Composem amb les fulles

6. Fem un mòbil de fulles. Si enganxem paper de seda vermell, groc i taronja sobre un full d'acetat transparent, un cop aquest s'assequi podem dibuixar-hi la silueta de les fulles, tallar-les i penjar-les en un mòbil de tardor.

Un m?bil de fulles

7. Cosim les nostres fulles. Podem tallar fulles en feltre, i després enllaçar-les amb una llana gruixuda i fer així una bonica guirnalda.

Cosim les nostres fulles

8. Estampem amb les fulles. Podem crear els nostres segells de fulles a partir d'una safata de porexpan, d'una planxa de goma EVA, d'un tap de suro o d'una goma d'esborrar...

Estampem amb les fulles

9. Juguem amb les fulles. Aquesta última recomanació és la més important: sortiu al bosc, on hi ha moltes fulles, i jugueu a llençar-vos-les pel cap, o tirar-les a una bassa amb aigua, o contemplar-les amb els raig de sol pel darrere...

Juguem amb les fulles

Fins aviat i que gaudiu molt amb les fulles.

Si voleu conèixer més activitats de tardor mireu les diferents publicacions que hem fet:

Amb fulles de tardor

Arriba la tardor, treballem amb fulles

Treballem la tardor amb bolets

Ha arribat la tardor