7 propostes per aprendre a cosir

Una proposta de Mamarecicla

Qui ha dit que els nens no saben cosir? O que és perillós per ells? Potser als 2 o 3 anys encara no sigui el moment per fer-ho, però a mesura que vagin creixent se'ls pot anar introduint en l'art del fil i l'agulla, que exigeix grans dosis de concentració, paciència i destresa manual. Aquí us deixem algunes propostes del que hem anat provant a casa

1. Cartró foradat

Si foradem un cartró gruixut pel seu voltant i donem als nens una agulla de punta arrodonida i un tros de llana gruixuda, ells podran anar provant de fer entrar i sortir el fil pels foradets i crear així un marc per a una foto o un dibuix.

7 propostes per aprendre a cosir Mamarecicla

2. Mussol coixí

Si donem als nens un tros de teixit o feltre estirat en un aro de fusta, i una agulla amb llana, ells podran anar jugant lliurament de passar-la cap amunt i cap avall. Aquesta tela la podem recuperar i transformar en un mussol de coixí, cosint-la pels costats, cosa que els farà sentir molt orgullosos!

7 propostes per aprendre a cosir Mamarecicla

3. Menjar de feltre

Podem passar una estona molt divertida tallant diferents aliments en trossos de feltre, farcint-los amb cotó i cosint-los després amb llanes de colors vius.

7 propostes per aprendre a cosir Mamarecicla

4. Cavall de pal

Quan ja son una mica més grans, els podem ajudar a retallar (en duplicat) la silueta del cap d'un cavall en un teixit vell i a cosir les dues parts amb un fil d¡un color viu. Si cosim uns botons per fer els ulls, llana o teixit desfet per fer els cabells, el farcim de cotó o un drap vell i hi posem un pal gruixut a aguantar-ho tot, tindrem un bonic cavallet de pal per fer les carreres més agosarades!

7 propostes per aprendre a cosir Mamarecicla

5. Vareta màgica

Per fer una vareta de fada, podem seguir les mateixes passes del cavall de pal, però tallarem la silueta de dues estrelles. Podem fer després un foradet (amb una varrina) en el pal i passar-hi el fil amb què hem unit les dues estrelles, perquè no se'n separin.

7 propostes per aprendre a cosir Mamarecicla

6. Garlandes de feltre

Si fem una plantilla en cartró i tallem després triangles de feltre de diferents colors, els podem enllaçar de manera molt senzilla amb unes puntades de llana, donant un nus abans de cada banderola per mantenir-ne la distància. Podem fer altres garlandes enllaçant cors, fulles de tardor o el que vulguem.

7 propostes per aprendre a cosir Mamarecicla

7. Dibuixos brodats

Quan ja son crescudets, fa molta gràcia calcar un dibuix d'ells, de quan eren petits, en un tros de teixit i ensenyar-los a fer el punt endarrera resseguint les línies. Així tindran un coixí ple de records.

7 propostes per aprendre a cosir Mamarecicla

Amb aquestes propostes esperem que perdeu la por a les agulles i us llenceu a cosir!

Mamarecicla