5 idees xules per la Castanyada

Ja arriba la Castanyada, una festa popular catalana que esperem tots a l'època de la tardor. Ens encanta tot l'ambient que es crea en aquestes dates: castanyes torradetes i calentes, panellets i moniatos, la castanyera, una mica de fred i xemeneies enceses... una delícia. Per això volem compartir 5 idees xules per la Castanyada, igual que hem fet amb Halloween.

1. Manualitats: mireu quantes coses podem fer per la castanyada! Ninots de castanyes, ratolins de moniatos, bosses per posar castanyes i pels més agoserats, castanyetes i glans de feltre. Castanyada

2. Cuina: animeu-vos a fer unes magdalenes de castanya, un flam de castanya o els panellets de sempre!

Castanyada

3- Recursos de la Castanyada: En el Bagul dels Jocs podreu trobar varis recursos per a nens i nenes de la Castanyada; des d'un joc interactiu, una poesia o dibuixos per pintar, entre d'altres.

Castanyada4- Una excursió: una excursió al bosc a collir castanyes és un pla genial per fer amb els petits en aquesta època. D'aquesta manera els nens i nenes aprenen d'on ve aquest fruit tant bò que mengem a la tardor, una proposta que ens recomanen les nostres amigues de Mammproof.

Castanyada

5- Llibres: llibres de la castanyada se'n poden trobar molts. Nosaltres hem escollit aquests tres.

El meu primer llibre de la Castanyada. Ed: Estrella Polar

Temps de Castanyes. Roger Roig i Hugo Prades. Ed: Cossetània.

Ens agrada perquè no tan sols s'explica la castanyada sinó que els nens participen en una missió: ajudar a la castanyera

La carabassa de les ànimes. Elena Ferro. Ed: Baula

ens agrada especialment per fer saber que la tradició de les carabasses enlluernades no ve de Halloween, tradicionalment a Catalunya també es feia i aquella nit s'anomenava la nit de la por.

Castanyada

Esperem que amb totes aquestes idees us animeu a passar una Castanyada amb família plena d'activitats! Bona Castanyada!!