4 propostes amb globus

462e94b1df10bf50b6f620ce24361b72

Avui estic especialment emocionada de presentar-vos una nova col·laboració a JanPetit; és un blog que admiro i que m'ha inspirat en moltes ocasions. I ara s'incorpora amb una col·laboració mensual dins la seva especialitat: desenvolupar la creativitat en els nens. 
Us presento a Inês Castel-Branco de Mama Recicla

Inês: "A casa ho guardem tot! Sabem que algun dia ens servirà per construir espases, corones, llits de nina, cases de cartró, instruments musicals, titelles... Els meus tres fills m'han ensenyat que la creativitat s'aprèn, es practica, es provoca. I és per això que hem de donar als nens oportunitats per descobrir, per experimentar, per gaudir creant. "Mamà recicla" —així em deia el Màgic Andreu— va néixer després d'una estada a la planta d'oncologia de l'hospital de la Vall d'Hebron amb el meu fill gran. Allà, i després a casa, vam poder descobrir el poder immens de la imaginació i la creativitat per transformar els dies".

4 propostes amb globus

Comencem amb els globus, tots n'hem omplert molts, en dies de festa, i de molts colors. Però us vull mostrar altres coses que podem fer amb globus (resistents, sisplau!) i material reciclat que tots tenim a casa. Ja veureu que els encantarà als nens!

Gerros de globus
Agafem pots de iogur i globus. Només cal tallar la punteta del globus, per on bufem, i anar estirant el globus fins que cobreixi tot el pot de vidre. I ja tenim un gerro petit on posar una bonica flor.

Gerros amb globus de colors

Boles malabars
Emboliquem un grapat d'arròs (o farina, llenties, sucre...) amb film transparent. Tallem la punta de dos o tres globus, que ens serviran per anar cobrint la bola d'arròs successivament. I ja hem fet unes boles malabars toves, que també serveixen per treballar els ditets i relaxar les mans.

Boles malabars amb globus

Tambors de llauna
Cobrim llaunes buides i sense tapa amb globus de colors als quals hem tallat prèviament la punta. Per decorar aquests tambors, podem lligar una corda a la part de dalt de la llauna i enganxar-hi uns triangles de cinta adhesiva per baix. Per tocar-los, hem fet servir pals de broqueta amb una bola de porexpan a la punta.

Tambors de llauna amb globus

Globus aerostàtic
Omplim un globus i el cobrim amb paper de diari amarat en cola blanca dissolta en una mica d'aigua. Quan s'eixuga ja podem punxar el globus de dins, perquè a fora s'ha creat un altre globus rígid i permanent. Aleshores el podem decorar amb papers o teixits i afegir-hi un potet lligat amb cordes a la part de baix, simulant un globus aerostàtic que queda fantàstic en qualsevol habitació.

Globus aerost?tic

Espero que us hagi agradat i ens tornem a trobar d'aquí un mes amb noves propostes.